Opis
Gotowe menu sezonowe (jesienne) dla szkoły i przedszkoli!
Dla kogo?
- cateringów obsługujących szkoły i przedszkola
- szkół klasy 1-3, przedszkoli
- jednostek chcących urozmaicić aktualne menu
- menu przygotowane jest w oparciu o normy żywieniowe i wskazówki stacji sanitarno-epidemiologicznej – nie musisz martwić się o spełnienie wymogów!
- jednostek chcących rozszerzyć swoją działalność jako menu ofertowe
Co znajdziesz:
- gotowe menu 4-tygodniowe (2 – dekady, pon-pt) przygotowane dla grupy wiekowej 4-6 lat i 7-9 lat
- receptury potraw pod menu dla grupy wiekowej 4-6 lat i 7-9 lat
- menu opatrzone jest alergenami, gramaturą oraz wartościami odżywczymi (węglowodany, białko, tłuszcze, kcal)
- menu sezonowe, które pozwoli urozmaicić żywienie w jednostce
- menu zawiera posiłki obiadowe: zupa, drugie danie
- wykaz alergenów
- spełnienie norm sanepidu
- pomysły na nowe dania sezonowe
Przykładowe dania:
ZUPY:
- Zupa ogórkowa z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym
- Zupa kalafiorowa z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym
- Jesienny krem dyniowy z grzankami na wywarze mięsno-warzywnym
- i oczywiście ulubiony rosół czy zupa pomidorowa 🙂
II DANIA
- Filet z kurczaka w panierce z z pieca dodatkiem otrąb, ziemniaki gotowane, mizeria w sosie jogurtowo-śmietanowym, domowy kompot wieloowocowy
- Gulasz z szynki wieprzowej, kasza jęczmienna ogórek kiszony, domowy kompot wieloowocowy
- Naleśniki z twarogiem i musem truskawkowym, surówka z marchewki i jabłka, domowy kompot wieloowocowy
- Spaghetti z sosem bolońskim z mięsem wieprzowym, warzywami i serem żółtym, Owoc sezonowy, domowy kompot wieloowocowy
- a także inne lubiane przez dzieci propozycje
Po zakupie otrzymujesz gotowe menu w formie PDF i DOC do wywieszenia w jednostce, wykaz alergenów oraz receptury do kuchni.
Jeśli masz pytania lub chciałbyś byśmy przygotowali jadłospis dopasowany indywidualnie pod Twoją jednostkę i jej wymagania napisz na [email protected]!
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.