Opis
Gotowe menu sezonowe (jesienne) dla żłobków i przedszkoli!
Dla kogo?
- cateringów obsługujących żłobki i przedszkola
- żłobków, przedszkoli
- jednostek chcących urozmaicić aktualne menu
- menu przygotowane jest w oparciu o normy żywieniowe i wskazówki stacji sanitarno-epidemiologicznej – nie musisz martwić się o spełnienie wymogów!
- jednostek chcących rozszerzyć swoją działalność jako menu ofertowe
Co znajdziesz:
- gotowe menu 4-tygodniowe (2 – dekady, pon-pt) przygotowane dla grupy wiekowej 1-3 lat i 4-6 lat
- receptury potraw pod menu dla grupy wiekowej 1-3 lat i 4-6 lat
- menu opatrzone jest alergenami, gramaturą oraz wartościami odżywczymi (węglowodany, białko, tłuszcze, kcal)
- menu sezonowe, które pozwoli urozmaicić żywienie w jednostce
- menu zawiera posiłki: śniadanie, zupa, drugie danie, podwieczorek
- wykaz alergenów
- spełnienie norm sanepidu
- pomysły na nowe dania sezonowe
- dodatkowo wersja bezmleczna!
Przykładowe dania:
ZUPY:
- Krem pomidorowo-paprykowy z prażonymi pestkami z dynii na wywarze warzywnym
- Zupa z cukini z ziemniakami, mięskiem, włoszczyzną i bazylią na wywarze warzywnym
- Krem dyniowo-marchewkowy z soczewicą, mięskiem i grzankami ziołowymi
- i oczywiście ulubiony rosół czy zupa pomidorowa 🙂
II DANIA
- Spaghetti bolognese z indykiem, dynią i natką pietruszki i dodatkiem sera, talerz warzyw do chrupania
- Kotlecik jajeczny ze szpinakiem i natką pietruszki, ziemniaki puree z masełkiem i mlekiem, surówka z marchewki i jabłka
- Klopsiki ala gołąbki z mięska mieszanego z kapustą w sosie pomidorowym pyzy drożdżowe, surówka z ogórka kiszonego, rzodkiewki i cebulki
- a także naleśniki, pierogi i inne lubiane przez dzieci propozycje
Po zakupie otrzymujesz gotowe menu w formie PDF i DOC do wywieszenia w jednostce, wykaz alergenów oraz receptury do kuchni.
Jeśli masz pytania lub chciałbyś byśmy przygotowali jadłospis dopasowany indywidualnie pod Twoją jednostkę i jej wymagania napisz na [email protected]!
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.