Opis
Gotowe menu sezonowe (wiosenne) dla żłobka!
Dla kogo?
- cateringów obsługujących żłobki
- żłobków
- jednostek chcących urozmaicić aktualne menu
- menu przygotowane jest w oparciu o normy żywieniowe i wskazówki stacji sanitarno-epidemiologicznej – nie musisz martwić się o spełnienie wymogów!
- jednostek chcących rozszerzyć swoją działalność jako menu ofertowe
Co znajdziesz:
- gotowe menu 4-tygodniowe (2 – dekady, pon-pt) przygotowane dla grupy wiekowej 1-3 lat
- receptury potraw pod menu dla grupy wiekowej 1-3 lat
- menu opatrzone jest alergenami, gramaturą oraz wartościami odżywczymi (węglowodany, białko, tłuszcze) – wszystko co niezbędne pod zalecenia sanepidu
- menu zawiera posiłki: śniadanie, zupa, drugie danie, podwieczorek
- menu sezonowe, które pozwoli urozmaicić żywienie w jednostce
- pomysły na nowe dania sezonowe
- wykaz alergenów
- spełnienie norm sanepidu
- dodatkowo wersja bezmleczna!
Przykładowe dania:
ZUPY:
- Zupa ogórkowa z ryżem na wywarze mięsno-warzywnym
- Kapuśniak z młodej kapusty z ziemniakami na wywarze warzywnym
- Zupa koperkowa z ryżem i wiórkami pietruszki na wywarze mięsno-warzywnym
- Wiosenna zupa szczawiowa z ziemniakami i jajkiem na wywarze warzywnym
- i oczywiście ulubiony rosół czy zupa pomidorowa 🙂
II DANIA
- Makaron penne w sosie bolognese z mięskiem i dodatkiem papryki
- Naleśniki tęczowe (naturalne, zielone i czerwone) z serkiem twarogowym i musem owocowym / dżemem
- Tradycyjny kotlet schabowy / drobiowy, puree ziemniaczane z masełkiem, wiosenny colesław
- Delikatne spaghetti a la carbonara z szynką i serem
- a także inne lubiane przez dzieci propozycje
Przykładowy dzień dla żłobka:
Po zakupie otrzymujesz gotowe menu w formie PDF i DOC do wywieszenia w jednostce, wykaz alergenów oraz receptury do kuchni.
Uwaga – w sklepie dostępna będzie także wersja na przedszkole i szkołę tego samego jadłospisu!
Jeśli masz pytania lub chciałbyś byśmy przygotowali jadłospis dopasowany indywidualnie pod Twoją jednostkę i jej wymagania napisz na [email protected]!
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.