Opis
Menu sezonowe (zimowe) dla żłobków i przedszkoli!
Dla kogo?
- cateringów obsługujących żłobki i przedszkola
- żłobków, przedszkoli
- jednostek chcących urozmaicić aktualne menu
- menu przygotowane jest w oparciu o normy żywieniowe i wskazówki stacji sanitarno-epidemiologicznej – nie musisz martwić się o spełnienie wymogów!
Co znajdziesz:
- menu 4-tygodniowe (2 – dekady, pon-pt) przygotowane dla grupy wiekowej 1-3 lat i 4-6 lat
- receptury potraw pod menu dla grupy wiekowej 1-3 lat i 4-6 lat
- menu opatrzone jest alergenami, gramaturą oraz wartościami odżywczymi (węglowodany, białko, tłuszcze)
- menu zawiera posiłki: śniadanie, zupa, drugie danie, podwieczorek
- menu sezonowe, które pozwoli urozmaicić żywienie w jednostce
- pomysły na nowe dania sezonowe
- wykaz alergenów
- spełnienie norm sanepidu
- dodatkowo wersja bezmleczna!
Przykładowe dania:
ZUPY:
- Kolorowy rosół z makaronem i warzywami korzennymi
- Zimowa zupa z warzyw mieszanych z mięskiem i ziemniakami
- Rozgrzewająca zupa grochowa z curry i ziemniakami na wywarze warzywnym
- Zupa krem z dyni z dodatkiem mleczka kokosowego z groszkiem ptysiowym na wywarze warzywnym
- i oczywiście ulubiony rosół czy zupa pomidorowa 🙂
II DANIA
- Schab w sosie własnym mix kasz (gryczana, jęczmienna) z oliwą, surówka z buraków
- Żółte curry z mięskiem drobiowym i warzywami, ryż basmati z olejem, surówka z kapusty pekińskiej z kolorową papryką i sosem winegret
- Gulasz wieprzowy z dodatkiem imbiru, placki ziemniaczane z marchewką, mix warzyw gotowanych na parze (brukselka, fasolka szparagowa żółta, marchewka) z oliwą z oliwek
- a także naleśniki, pierogi i inne lubiane przez dzieci propozycje
Po zakupie otrzymujesz menu do wywieszenia w jednostce, wykaz alergenów oraz receptury do kuchni.
Jeśli masz pytania lub chciałbyś byśmy przygotowali jadłospis indywidualny pod Twoją jednostkę napisz na [email protected]!
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.